Počela potraga za tijelom Antonije Bilić

Radiosarajevo.ba
Počela potraga za tijelom Antonije Bilić

Nakon što je Dragan Paravinja sinoć priznao ubojstvo Antonije Bilić za kojom se tragalo od 7. juna, ronioci specijalne interventne policije kreću u potragu za tijelom 17-godišnje Drnišanke. Iz visokog policijskog izvora Dnevnik.hr doznaje da će ronioci danas detaljno pretraživati Brljansko jezero. Policijske snage su već zatvorile državnu cestu Drniš-Oklaj, javlja Jutarnji.hr.

Policijska uprava šibensko-kninske izvijestila je jutros kako će tijekom dana pretraživati teren na širem području od mjesta Oklaj prema Kistanjama uključujući i rijeku Krku. U pretrazi terena sudjelovat će pripadnici interventne jedinice policije iz više policijskih uprava, ronioci, policijski službenici kriminalističke policije, pripadnici Gorske službe spašavanja i vatrogasci.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banja Luci zamjenik ravnatelja Uprave policije hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova Milijan Brkić najavio je kako će hrvatska policija od danas započeti pretragu lokacije koju je Paravinja naveo u svom priznanju i pokušati pronaći tijelo Antonije Bilić. Nije želio komentirati izvještaje kako je Bilić navodno bila silovana pa potom zadavljena i bačena u rijeku.

Direktor Republike Srpske Gojko Vasić i Milijan Brkić bili su sinoć škrti na riječima i nisu otkrili ni jedan detalj oko načina ubojstva niti su htjeli potvrditi na kojoj je lokaciji to učinio i gdje je njeno tijelo ostavio.

Njihova opreznost dijelom se temelji na činjenici da je Dragan Paravinja tijekom cijelog jučerašnjeg ispitivanja davao brojne lažne i kontradiktorne iskaze. Ujedno, ovo je priznanje u suprotnosti i sa "oproštajnom porukom" koju je ostavio u obiteljskoj kući svoje rođakinje u Donjim Srđevićima, gdje je naveo da "nije ubio tu djevojku". U ovom trenutku nije poznato je li Antonija bila silovana.

U svojem priznanju policajcima Paravinja je rekao da nije imao pomagače te da je Antoniju ubio sam. Zbog osjetljivosti situacije i suosjećanja s obitelji nestale 17-godišnje djevojke, koju je je policija sinoć obavijestila o Paravinjinim navodima, visoki dužnosnici obiju policija bili su vrlo oprezni u svojim nastupima. - Vrlo brzo trebali bismo razjasniti neke detalje oko istrage. Tada ćemo znati je li njegovo priznanje bilo iskreno ili je riječ o opetovanom lažnom iskazu - rekao je Gojko Vasić. Milijan Brkić nada se da će već danas biti dovršeno kriminalističko istraživanje u Hrvatskoj. - Tada bismo trebali imati sve informacije o okolnostima nestanka i okolnostima pronalaska. O načinu eventualnog usmrćivanja znat ćemo više nakon obdukcije na sudskoj medicini - rekao je Brkić.

Paravinji bi dvadesetčetiri satni pritvor u centru javne bezbednosti u Banja Luci trebao isteći danas iza 14 sati, no nitko u poiliciji nije htio predviđati što će biti s Paravinjom nakon isteka tog roka. Moguće je da će ga zadržati do večernjih sati u Banja Luci ili poslati u pritvor u mjesto Sokolac gdje mu je otprije izrečena mjera pritvora.

Postoji šansa da će ga poslati u ekstradicijski zatvor u Sarajevo budući da mu je u Srbiji već izrečena presuda i kazna od 4,5 godine zatvora ili će biti izručen Hrvatskoj. Kako doznajemo, policija Republike Srpske smatra da je u ovom trenutku slučaj Antonije Bilić prioritetan.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak