Plutajući led na Dunavu napravio štete

Radiosarajevo.ba
Plutajući led na Dunavu napravio štete

Plutajući led na Dunavu, nastao nakon višednevnih veoma niskih temperatura, uništio je marinu kod Zemuna, potopio jedan brod te otkačio brod-restoran i više od stotinu čamaca i plovila vezanih na tom mjestu, izvješćuju mediji u Beogradu.

Na razbijanju leda na Dunavu rade tri ledolomca, a iz Gradskog stožera za vanredne situacije poručuju kako nisu ugroženi ljudski životi i infrastrukturni objekti u Beogradu.

Zbog leda se u nedjelju poslijepodne otkačilo i šest teglenica usidrenih malo iza ušća Save u Dunav, zbog čega je nakratko bio zatvoren most koji preko Dunava vodi od Beograda ka Pančevu. Kako javljaju mediji, pet teglenica prošlo je Pančevački most i led ih je zaustavio nekoliko kilometara nizvodno, kod mjesta Višnjice, a opasnost od leda postoji i dalje nizvodno prema Smederevu gdje je na nekim djelovima Dunav, kako se ističe, potpuno zaleđen.

Unatoč porastu temperature tijekom proteklih dana i topljenju snjega, vanredna situacija na teritoriju cijele Srbije, koja traje već dvije sedmice i dalje je na snazi, a većina obrazovnih ustanova u ponedjeljak je ponovno počela raditi nakon stanke koja je trajala dva tjedna.

Dosadašnja bilanca velikih snježnih padalina i niskih temperatura iznosi 22 smrtno stradale osobe, 297 spašenih osoba i još oko tri hiljade ljudi do kojih se od snijega ne može doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak