Pijani Srbijanac držao tri Hrvata kao taoce

Radiosarajevo.ba
Pijani Srbijanac držao tri Hrvata kao taoce


Pijani srbijanski državljanin držao je trojicu Hrvata kao taoce više od dva sata u putničkom vozu na liniji od Moskve ka Budimpešti, nakon čega je uhićen u ukrajinskom gradu Lavovu, izvješćuju u ponedjeljak beogradski mediji pozivajući se na ruske novinske agencije i ukrajinske službene izvore.

Pijani Srbijanac, star 34 godine, držao je, navodi se, troje hrvatskih državljana u putničkom odjeljku uz prijetnju nožem, a pregovori s njime trajali su više od sat i pol.

Napadač je tom prilikom tražio sastanak sa službenicima srbijanskog veleposlanstva i predstavnicima vlasti Ukrajine prijeteći kako će se, ne bude li mu udovoljeno, obračunati s Hrvatima ili se ubiti, dodaje se.

O izgredu je policiju izvijestio kondukter rekavši im kako se čovjek s nožem zaključao u jednom od putničkih odjeljaka s još tri putnika.

Nakon što je pustio taoce, srbijanski državljanin je uhapšen i mogao bi biti osumnjičen za otmicu te dobiti i do osam godina zatvora, prenose mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak