Penzionisani policajac opljačkao poštu u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Penzionisani policajac opljačkao poštu u Hrvatskoj

Zbog ukradenih 16,000 kuna iz poslovnice Hrvatskih pošta u Ulici Ivana Šibla u novozagrebačkom naselju Središće u četvrtak oko 8 sati ujutro, policajci su par sati kasnije stavili lisice na ruke bivšem kolegi Zlatku Š. (56) u neposrednoj blizini njegove adrese stanovanja.

Što se točno "kuhalo" u glavi umirovljenog policajca dok je s pištoljem pod jaknom strpljivo čekao u pošti u redu, osim da si 'podeblja' kućni budžet, istražitelji nisu uspjeli dokučiti, a razbojništvo je odradio nemaskiran i sa Crvenom zastavom za koju ima dozvolu za držanje, javio je Jutarnji.

Do sad nikad kazneno evidentirani Zlatko, do pošte se dovezao u svom automobilu Ford Mondeo kojeg je parkirao u susjednoj ulici Brune Bušića.

Odšetao je do pošte u Šiblovoj ulici te strpljivo stao u red gdje je nervozno stajao neko vrijeme. Došavši konačno na red na šalter broj 4, uperio je pištolj u 52-godišnju zaposlenicu Šteficu O. te joj naredio da mu preda novac. Vidjevši da se žena zbunila i zanijemila od straha, Zlatko je ponovio prijeteću naredbu:"Daj novac. Hoćeš da pucam sada ili odmah!".

U strahu za vlastiti život, djelatnica pošte ga je poslušala i predala mu novac s kojim je lopov odšetao iz poslovnice do svog automobila misleći da će proći krišom. No, građanin koji je toga trenutka sve promatrao sa platoa između zgrada, zapisao je registarsku oznaku bježećeg automobila te ju predao djelatnicima u pošti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak