Parada ponosa najavljena za 16. juni

Radiosarajevo.ba
Parada ponosa najavljena za 16. juni

U Zagrebu će od 8. do 16. juna biti održan Pride Week koji će posljednjeg dana biti krunisan 11. Paradom ponosa koja će proći centralnim zagrebačkim ulicama. Okupljanje će početi na Trgu žrtava fašizma u 14 sati, a šetnju centrom grada povorka će završiti u parku Zrinjevac, gdje će biti održani javni skup i koncet

Tema Zagreb Pridea 2012. su LGBTIQ porodice, a slogan je Imamo obitelj! Tisućljetni hrvatski san, a organizatori ističu da kao pripadnici LGBTIQ populacije ne žele biti nevidljivi i neravnopravni, te "slušati poruke da naše obitelji ne postoje".

"Naša vizija je prihvaćanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost. Ovo su vrijednosti na kojima bi trebale počivati sve obitelji – životne zajednice i partnerstva izgrađena na ljubavi, a ne na mržnji. Mi ćemo izboriti svoje pravo da uređujemo svoje živote kako želimo", saopštili su organizatori Zagreb Pridea.

Organizatori su pozvali sve građanke i građane, bez obzira na seksualnu orijentaciju i rodni identitet, da dolaskom na Povorku ponosa iskažu podršku i solidarnost s LGBTIQ pokretom u Hrvatskoj u zagovaranju jednakosti, dostojanstva, ravnopravnosti i vidljivosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba.

Sa tradicijom dužom od deset godina, zagrebačka Parada ponosa je rijetki primjer političkog okupljanja osoba istospolne seksualne orijentacije koji posljednjih par godina prolazi bez nasilja i prijetnji, podržan od mnogih Zagrepčanki i Zagrepčana, te predstavnika vlasti.

Pljeskom pozdravljena povorka Zagreb Pridea

Ovdje možete pročitati proglas organizatora/ki Zagreb pridea 2012.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak