Papin izaslanik služio misu u Nišu: Trebamo novo čovječanstvo

Radiosarajevo.ba
Papin izaslanik služio misu u Nišu: Trebamo novo čovječanstvo

U Nišu je danas služena sveta misa u povodu obilježavanja 17 stoljeća Milanskog edikta, koju je vodio papski izaslanik, milanski kardinal Anđelo Skola.

"Pozvani smo da budemo graditelji mira i jedinstva, da se založimo za stvaranje novog čovječanstva koje nam je hitno potrebno, naročito u Europi", poručio je kardinal Skola pred okupljenim vjernicima i gostima, tijekom održavanja euharistijskog slavlja na stadionu Čair.

Papski izaslanik, donosi Fena Tanjugovu vijest, rekao je da je to "teška odgovornost koju svi imamo u odnosu na povijest naših naroda - graditi civilizaciju s ljudskim licem".

Svetoj misi prisustvovao je predsjednik Republike Tomislav Nikolić, princ Aleksandar Karađorđević, princeza Katarina, predstavnici delegacije Niške eparhije SPC, predstavnici Vojske Srbije, članovi diplomatskog kora, predstavnici drugih crkava i vjerskih zajednica, gradonačelnik Niša…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak