Osveta loših učenika, Zagreb na nogama

Radiosarajevo.ba


Matica sindikata u Zagrebu organizirala je prosvjed protiv Vladine (Hrvatska, op.a.) politike štednje i rezova za zaposlene u prosvjeti i zdravstvu. Oko 10.000 prosvjednika se okupilo na Trgu Francuske Republike. Vrlo su organizirani, a poruke im vrve sarkazmom, piše portal Net.hr.

Sindikalni prosvjed počeo je okupljanjem na Trgu Francuske Republike poslije 10 sati, a odatle je oko 10.000 prosvjednika u povorci krenulo Ilicom do Trga bana Jelačića. Manji broj, od oko 1.500 odabranih na Markovom trgu, ispred zgrade Vlade poslao je Milanoviću i ministrima jasne poruke. 

"Glavna poruka Vladi je na velikom transparentu na kojem će pisati: Izdali ste", rekao je čelnik učiteljskog sindikata Zvonimir Laktašić, prenosi Net.hr.

''Čuvate imućne i bogate, gulite radnike', 'Gdje je nestala Hrvatska zemlja znanja', 'Rane od rezova u obrazovanju nikad ne zacjeljuju', 'Vaše odluke su osveta loših učenika!',  pisalo je na nekim od transparenata koje nose prosvjednici. 

U popodnevnim satima protestanti su se razišli sa zagrebačkih ulica, a još uvijek nema potvrde o sutrašnjem nastavku protesta. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak