Odjel za borbu protiv kriminala i u Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Odjel za borbu protiv kriminala i u Crnoj Gori


Crnogorska ministarstva unutrašnjih poslova i pravde planiraju formiranje posebnog odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala, po uzoru na hrvatski USKOK, prenose današnji podgorički mediji.

Kako se navodi, zajednička je ocjena ta dva vladina resora da je potreban poseban tim za razbijanje kriminalnih klanova u Crnoj Gori, javlja Fena pozivajući se na Tanjug.

Čelnici dva ministarstva smatraju da je formiranje posebnog tima, po uzoru na hrvatski USKOK ili SBPOK iz Srbije, veoma važno za rješavanje nagomilanih problema, posebno na Crnogorskom primorju, gdje bezbjednosna situacija u velikoj mjeri može uticati na uspeh turističke sezone.

Ministar pravde Crne Gore Duško Marković najavio je ranije da će do kraja septembra biti pripremljena analiza o saradnji organa zaduženih za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a do kraja godine i zakon koji bi propisivao obaveze međuinstitucionalne saradnje na tom planu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak