Odgođeno suđenje Sanaderu

Radiosarajevo.ba
Odgođeno suđenje Sanaderu

Bivši premijer Ivo Sanader pojavio se na prvom sudskom ročištu, koje je ekspresno i završilo. Predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić, nakon iskaza sudskog medicinskog vještaka, zaključio je kako Sanader nije sposoban za suđenje te je ono odgođeno za idući tjedan.

Sanaderova odvjetnica, Jadranka Sloković, rekla je novinarima da će Ivo Sanader danas biti hospitaliziran na Rebru. Rekla je kako to nije trik obrane, već da je on i prije imao zdravstvenih problema. Dodala je kako je suđenje za njega bila stresna situacija i da se nada da će biti sposoban do 3. novembra

Upitana zašto Sanader nije napravio pregled ranije, a što ga je pitao i sudac Ivan Turudić, odvjetnica Sloković je odgovorila kako se Sanader tada nije osjećao kritično, ali da se u posljednje dvije sedmice žali na konstantne bolove u prsima, o čemu je obavijestio zatvorsku Upravu i zatvorskog liječnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak