Obraz i Žene u crnom - Dva lica Srbije

Radiosarajevo.ba
Obraz i Žene u crnom - Dva lica Srbije


Na protestu Žena u crnom, koji je održan dana 11. maja 2012. godine, ispred Trećeg opštinskog suda u Beogradu, a povodom sudske rehabilitacije osuđenog ratnog zločinca Draže Mihailovića, bili su prisutni pripadnici Ravnogorskog pokreta i pripadnici fašističke organizacije Obraz, sa njihovim liderom Mladenom Obradovićem.

Obradović + je osuđen u dva sudska procesa za nasilje na Paradi ponosa 2010. i za sprečavanje Parade ponosa 2009. Također, bio je prisutan  i sveštenik Srpske pravoslavne crkve Žarko Gavrilović, poznat po nasilju za vreme prve Parade ponosa, u Beogradu 2001, stoji u saopštenju Žena u crnom.

Oni su držali razne zastave: zastava Srbije, četničke zastave na kojima je pisalo: „Sloboda ili smrt“, „Za kralja i otadžbinu“, kao i dva banera. Na oba banera je bila slika Draže Mihailovića, na jednom je pisalo: „Ponosni smo na Čičina dela, njim se diči Srbadija cela“, a na drugom „ Draža srpski junak“.

Tom prilikom neprekidno su pjevali brojne četničke pesme: Od Topole pa do Ravne gore, Spremte se spremte, četnici, Oj, Kosovo, Kosovo, Morem plovi jedna mala barka, Nad Kraljevom živa vatra seva, Ubićemo, zaklaćemo ko za Dražu nije.

Tokom protesta iznijeli su niz teških uvreda na račun Žena u crnom, a navodimo ih prema saopštenju ove organizacije: Ustaške kurve, Šiptarske kurve, Komunističke kurve, Kurve u crnom, Tačijeve kurve, Jebo vas Tači, Pušite kurve Haradinaju, Kakve ste ni za kurac niste, Javite se dobrovoljno, ja ću lično da vam vežem crvenu maramu oko vrata, Strane plaćenice i izdajnice, Koliko vas plaća Vašington i Brisel, Pederi u crnom, Nek digne ruku onaj ko nema HIV, Narkosi, Spasi Srbiju i ubi se, Borise, Gde vam je Čeda, narkoman?, Švercujete Tačijevu drogu

Kao što je i uobičajeno, desničari i neonacisti izvikivali su parole podrške Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, nazivajući ih srpskim junacima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak