'O Draži Mihailoviću pričat ćemo u Srbiji'

Radiosarajevo.ba
'O Draži Mihailoviću pričat ćemo u Srbiji'

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić odbio je u petak u Bruxellesu komentirati postupak rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovića, kazavši da je to unutarnja stvar Srbije.

„To je prije svega unutrašnje, iznimno delikatno pitanje u Srbiji i ne bih o tome raspravljao izvan svoje zemlje", odgovorio je Jeremić na novinarsko pitanje kako bi se eventualna odluka Višeg suda u Beogradu o ovoj rehabilitaciji odrazila na odnose s Hrvatskom.

Na dodatno pitanje kakvu bi poruku Srbija poslala svijetu ako rehabilitira Mihailovića, Jeremić je odgovorio: "Dođite u Beograd pa ćemo onda o tome pričati".

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se postupak na temelju zahtjeva za rehabilitacijom četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata. Dragoljub "Draža" Mihailović (1893.-1946.), bio je srpski general koji je u Drugom svjetskom ratu vodio četnike.

Nakon rata, jugoslovenske vlasti su Mihailovića osudile na smrt zbog saradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnog zločina, objavila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak