Novosadska diskoteka nije imala dozvolu za rad

Radiosarajevo.ba
Novosadska diskoteka nije imala dozvolu za rad

Objekat u kome je bila smještena diskoteka Kontrast, u kojoj je u noći sa subote na nedjelju poginulo šest mladih ljudi, nije imao upotrebnu dozvolu sa stanovišta zaštite od požara, niti dozvolu za rad, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić u emisiji Jedan na jedan Televizije Vojvodina.

Marić je dodao da je siguran da se požar sa takvim tragičnim ishodom ne bi dogodio da je u diskoteci bilo 150 ljudi, koliko je ona mogla da primi, a ne 350.

U požaru u novosadskoj diskoteci u nedjelju u dva sata ujutru poginulo je šestoro mladih - tri djevojke i tri mladića, a među njima i državljanin Bosne i Hercegovine. Policija je odredila mjere zadržavanja za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca.

Marić je ponovio da je kontrolni pregled Kontrasta izvršen krajem 2011. godine i da je tada napisana prekršajna prijava zbog nesprovođenja zakonskih odredbi zaštite od požara.

Privedena još jedna osoba
Nakon što su uhapšeni vlasnik diskoteke Alojz G (68) i dvojica zakupaca, Slaviša S. (48) i Dejan R. (36), novosadska policija je privela i Miroslava P. (50) iz Gospođinaca, zbog sumnje da je saizvršilac u krivičnom djelu - teško djelo protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti u diskoteci "Kontrast", izjavila je jučer  glasnogovornica  Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić. Njemu je određena mjera zadržavanja od 48 sati.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak