Novinari u Crnoj Gori protestvovali ćutanjem

Radiosarajevo.ba
Novinari u Crnoj Gori protestvovali ćutanjem

Međunarodni dan novinara, 23. januara, u Podgorici je obilježen protestom novinara ispred zgrade Vlade Crne Gore. Protest je zakazan zbog sve češćeg nasilja nad predstavnicima sedme sile.

Na protestu su se pojavili novinari, predstavnici NVO i sindikata, kao i predstavnici opozicionih političkih partija. Član sindikata medija Darko Ivanović, obraćajući se prisutnima, kazao je da su novinari dovedeni u težak položaj. Inače, tokom protesta, novinari su imali flaster preko usta, kao znak da moraju da ćute i kažu ono što nekome odgovara.

"Ovaj flaster na našim ustima znači jednu poruku, i to ne za ono što je već bilo, već za ono što će tek biti. Za one novinare koji će tek biti prebijeni, čija će imovina tek biti oštećena. Ako su novinari savjest društva, onda sa ovim društvom nešto nije u redu. Ovaj flaster preko usta znači da smo ujedinjeni u ćutanju. Jedino nam je to preostalo. Ako novinari ućute, na šta smo osuđeni? Ako svi ćutimo, kakvo smo onda to društvo? Iza nas je sjednica Vlade koja nije uradila ništa da se rasvijetle ubistva naših kolega, od novinara pa sve do vlasnika medija", kazao je Ivanović, javlja Agencija Anadolija.

Podsjetimo, 26. decembra prošle godine ispod prozora urednika Vijesti je bačena eksplozivna naprava, da bi 3. januara ove godine novinarka dana Lidija Nikčević pretučena brutalno ispred dopisništva „Dana“ u Nikšiću. Napadači nisu otkriveni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak