Novi snimci oluje na Jadranu: Pijavice stigle i do Šolte i do Orebića, udaraju o kopno

0
Radiosarajevo.ba
Novi snimci oluje na Jadranu: Pijavice stigle i do Šolte i do Orebića, udaraju o kopno

Nestabilna atmosfera bilježi se diljem Jadrana.

Nakon što je izraženo grmljavinsko nevrijeme zahvatilo Zadarski arhipelag, proširilo je se i nad more Šibenskog arhipelaga.

Oko 12:45 uz obale Šolte se pojavila pijavica koja je potrajala 5 do 10 minuta, a potom je udarila o kopno nenaseljenog dijela otoka u blizini uvale Tatinja, javlj Dalmacija Danas.

Slavlje u porodici Džeko: Reprezentativac objavio prelijepu fotografiju

Pijavica se potom raspala.

Pogledajte snimku i slike.

Isti medij objavio je i snimku pijavice između Korčule i Orebića koja je također udarila u kopno:

U vrlo nestabilnoj jugozapadnoj struji jutros je došlo do razvoja takozvanog oborinskog vlaka na krajnjem sjeverozapadu Istre, gdje je Bujštini lokalno donio više od 115 mm kiše, javio je Istramet. Da se formirao oborinski vlak koji će donijeti ekstremne količine oborina bilo je jasno već jutros. Prema izvještajima s terena, najteže su pogođeni Kopar i Umag, gdje su brojne saobraćajnice pod vodom.

Oborinski vlak je pojava u kojoj serija konvektivnih oluja prolazi istom putanjom zbog prisutnosti nestabilne atmosfere i fronte. Zbog kontinuirane konvekcije i regeneracije oblaka, to može rezultirati obilnim oborinama na lokaliziranom području, što nerijetko uzrokuje poplave.

Objavljena je i snimka divljanja mora na plaži kampa Amarin kod Rovinja. Vidi se kako more baca barke, valovi su ogromni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak