Novi potres u Dalmaciji

Radiosarajevo.ba
Novi potres u Dalmaciji

Jači potres osjetio se jutros oko 5.30 sati na području Dalmacije. Kako je javio Evropsko-mediteranski seizmološki centar, potres se najjače osjetio u Splitu i Trogiru, a epicentar potresa bio je na 45 kilometara dubine.
 
Kako javlja Index.hr, detaljne informacije zasad nismo mogli dobiti, budući da se podaci još uvijek obrađuju, ali je potvrđeno da je potres bio jačine oko 4 stupnja po Richteru.
 
"Danas 04. veljače 2013. godine u 05 sati i 29 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jak potres sa epicentrom 16 km sjeveroistočno od Splita u okolici Muća. Magnituda je potresa prema Richteru iznosila M=4.1, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom V-VI stupnja Mercalli–Cancani-Siebergove ljestvice. Za sad je poznato da se potres osjetio u Kninu, Drnišu do Makarske i na srednjedalmatinskim otocima", izvijestili su kasnije iz Seizmološke službe RH.
 
Inače splitski centar 112 zvali su uznemireni građani, a zasad nema dojava o šteti.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak