Novi detalji istrage ubistva policajca u Srbiji: Uhapšen taksista koji je prevozio ubicu

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji istrage ubistva policajca u Srbiji: Uhapšen taksista koji je prevozio ubicu

Stanovnici Tutina u šoku su zbog vijesti da je njihov sugrađanin Mithat Hadžić prevozio ubicu policajca u Loznici.

Oni koji ga poznaju kažu da nije izgledao kao kriminalac, jedino što su loše čuli o njemu jeste da je prevozio migrante iz Tutina do graničnih prelaza.

"Mislim da je samo bio na pogrešnom mjestu, mada će istraga pokazati da li je bio umiješan. Koliko ga mi poznajemo, mislim da nije znao. Htio je sigurno da zaradi, odavdje taksisti rade često dalje relacije. Te vožnje koštaju nekoliko stotina eura", kaže jedan od Hadžićevih komšija.

U 20 fotografija pogledajte kako je večeras bilo na Koševu i razdragane navijače na stadionu

Drugi se nadovezuje pa kaže da i dva Mithatova rođena brata rade kao taksi prevoznici, uglavnom po gradu, ali da ih često pozovu da idu i do kliničkih centara, do aerodroma po Srbiji:

"Sigurno je ubica tražio nekog da ga preveze. Zašto baš njega, to nam je sumnjivo. Ipak, smatram da Mithat nije sposoban za to da svjesno vozi naoružanu osobu. Zbog prevoza migranata smo ga često osuđivali, mislim da već godinu dana ne radi ni to. Čuli smo da je za tu konkretnu vožnju trebalo da dobije 450 eura, žao mi je što mu se to desilo".

Policija objavila fotografije napadača: Ovo je muškarac kojeg traži cijela Srbija

Podsjećamo, Mithat Hadžić iz Tutina uhapšen je zbog sumnje da je automobilom tutinskih oznaka preuzeo u Preševu muškarca koji je u blizini Loznice ubio policajca Nikolu Krsmanovića, a ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem tužilaštvu u Šapcu, prenosie srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak