Novi detalji drame u Novom Sadu: Prvi rezultati obdukcije dječaka pokazala da su otrovana

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji drame u Novom Sadu: Prvi rezultati obdukcije dječaka pokazala da su otrovana

Srbijanski mediji su objavili nove detalje tragedije koja se dogodila u Novom Sadu kada su dvojica dječaka pronađena mrtva, a sumnja se da su ih ubili njihovi roditelji. 

Naime, kako nezvanično saznaje Blic, prvi toksikološki rezultati obdukcije djece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac M.P.S. i L.P.S. pokazali su da su im u tijelu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti.

"Patolozi i toksikolozi su zbunjeni prvim rezultatima analiza sa obdukcije djece. Pronađene su određene supstance, ali su patolozi i toksikolozi zbunjeni i još ništa nije gotovo. Još nije utvrđeno da li je tim supstancama namjerno ili slučajno uzrokovana smrt djece. Rade se dodatna ispitivanja dokle god se ne utvrdi tačan uzrok smrti. U toku je operativni rad policije i vršenje naloženih analiza i vjestačenja. Nemamo još uvijek podatke o uzroku smrti djece, o čemu ćemo obavestiti javnost ukoliko to ne bude eventualna smetnja za dalje provjere i tok istrage koja je i dalje u toku", rekao je izvor upoznat sa tokom istrage.

MUP tvrdi da incident u Potočarima nije povezan sa najavama napada na mezarje

Podsjećamo, mladi bračni par izvršio je samoubistvo u petak, 1. marta skokom sa zgrade.

Srbijanski mediji: Jezivi simboli na zidovima kuće u kojoj su nađena tijela djece u Novom Sadu

Oni su oko 22 sata ušli u zgradu, popeli se na posljednji sprat, razbili staklena vrata i ušli na krov, a zatim zajedno skočili, a prema riječima stanara ove višespratnice, oni nisu njihove komšije. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ubrzo nakon toga su pronađena dva mrtva dječaka. Tijela njihove djece od jedne i tri godine pronađena su u kući na Petrovaradinu.

U kući u kojoj je živio bračni par sa djecom pronađeni su egipatski simboli na zidovima. Navodno, simboli su nađeni u dnevnom boravku, a u sobi u kojoj su spavali je bio bračni krevet i krevetac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak