Novi detalji avionske nesreće u Hvaru

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji avionske nesreće u Hvaru

U Hvaru u Hrvatskoj jučer, 31. maja, dogodila se avionska nesreća u kojoj su povrijeđene 52-godišnjakinja, 62-godišnjakinja i 47-godišnjakinja, sve tri državljanke Njemačke, a koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao avion. Četvrta povrijeđena osoba je putnica iz aviona. 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o avionskoj nesreći do koje je jučer došlo na otoku Hvaru.

"Obavljen je uviđaj pada aviona na otoku Hvaru kojim je utvrđeno kako je u petak, 31. maja 2024. godine oko 14:15 sati u gradu Stari Grad, u Starogradskom polju u blizini sportskog aerodroma, tokom slijetanja došlo do pada sportskog aviona. Utvrđeno je kako je avionom upravljao 68-godišnji državljanin Francuske, dok se kao putnica u avionu nalazila 64-godišnja državljanka Francuske", stoji u policijskom saopćenju.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Dalje su naveli da su tri državljanke Njemačke koje su se kretale nerazvrstanom makadamskom cestom uz aerodrom na koju je pao avion, povrijeđene. Povrijeđena je i 64-godišnja putnica aviona. Sve četiri povrijeđene osobe trenutno nalaze u bolnici gdje im se pruža ljekarska pomoć.

"Radi utvrđivanja okolnosti nastanka ovoga događaja, u saradnji s Hrvatskom agencijom za civilno zrakoplovstvo kriminalističko istraživanje se nastavlja", naveli su iz policije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak