Nikolić tri dana bez hrane i vode, neophodna infuzija

Radiosarajevo.ba
Nikolić tri dana bez hrane i vode, neophodna infuzija
Zdravstveno stanje lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, koji već treći dan štrajkuje glađu i žeđu tražeći vanredne izbore u Srbiji, zabrinjavajuće je i ljekari su spremni da mu uključe infuziju.
 
Nikolić, koji se nalazi na privatnom Kliničko-bolničkom centru na Novom Beogradu, na momente, pokazuje znake konfuzije, pa ljekari procjenjuju kada će mu uključiti infuziju ne bi li ga održali u životu, prenosi Srna.
 
"Pacijent je iznuren, ne uzima ni hranu ni vodu, a porodica je sve vreme uz njega", rekao je večeras ljekar-internista Ljubomir Ilić, član konzilijuma koji se brine o Nikoliću.
 
Na pitanje novinara da li Nikolić prima neku terapiju, Ilić je odgovorio da je to dio istorije bolesti pacijenta i da o tome ne može da govori, javili su mediji u Srbiji.
 
Ilić je naveo da sa Nikolićevom porodicom ljekari razmatraju i mogućnost uključenja infuzije ukoliko to bude neophodno.
 
"Sada je to lekarska procena kada mi možemo da njegovu volju suzbijemo i uključimo neke naše terapije, a sve s ciljem očuvanja života. To nam je posao", rekao je Ilić.
 
Psihijatar Jovan Marić, koji je i potpredsjednik Nove Srbije, rekao je da će liječenje lidera SNS-a biti razmotreno i sa etičkog aspekta.
 
"Mi ćemo odlučiti sa etičkog aspekta da taj problem rešimo tako što ćemo u nekom trenutku najverovatnije, kada to procenimo, pacijentu uključiti medikamentoznu i drugu terapiju", rekao je Marić, koji je član konzilijuma koji brine o Nikoliću.
 
Sutra u 10.00 sati očekuje se obraćanje medijima ljekara koji se staraju o Nikoliću, koji od subote, 16. aprila, ujutro ne uzima hranu i vodu tražeći vanredne parlamentarne izbore.
 
Kod Nikolića su večeras, u odvojenim posjetama, bili episkop bački Irinej i biznismen Milan Beko, ali oni nisu davali izjave novinarima.
 
Nikolić je prebačen u nedjelju iz zgrade Skupštine, gdje je štrajkovao glađu i žeđu, u privatni KBC na Novom Beogradu, jer mu se stanje pogoršalo.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak