Neum: Preko granice će moći psi, mačke i tvorovi

Radiosarajevo.ba
Neum: Preko granice će moći psi, mačke i tvorovi


Mačke, psi i pitome vretice, odnosno tvorovi, jedini su kućni ljubimci koji će od 1. jula moći proći kroz granični prijelaz Neum na putu do krajnjeg juga Hrvatske, piše portal Danas.hr.

Životinje će granicu moći preći uz uvjet da su čipirani i imaju pasoš.

Uputi li se netko iz EU-a, pa tako i građani Hrvatske, na jug s nekim drugim kućnim ljubimcem, na primjer kunićem, ptičicom u kavezu ili slično, Neum će morati zaobići, i uputiti se na trajekt.

Putnici koji putuju preko Neuma neće moći prevesti više od pet kućnih ljubimaca. Nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca do pet komada, odgovaraju iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, definirano je Pravilnikom o zahtjevima zdravlja životinja za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca iz 2011. godine, koji kaže kako će promet kućnim ljubimcima u pratnji vlasnika biti dozvoljen kroz Neumski koridor i nadzirat će ga djelatnici Carine, piše Danas.hr pozivajući se na Novi list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak