Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Sloveniji: Na cestu mu istrčao medvjed

1
Radiosarajevo.ba
Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Sloveniji: Na cestu mu istrčao medvjed

Sudar s medvjedom, koji se dogodio u utorak, 27. augusta u ranim jutarnjim satima na cesti između Idrije i Godoviča u Sloveniji, zabilježila je i kamera na vozilu.

Medvjed je pobjegao u šumu, a lovac koji je pokušao da mu uđe u trag, nakon tri kilometra je izgubio trag za njim. Na mjestu nesreće nisu pronađene krvi, pa se pretpostavlja da životinja nije pretrpjela ozbiljnije povrede.

Izvještavali smo o bliskom susretu medvjeda i automobila koji se u utorak nešto prije šest sati ujutro dogodio na cesti između Idrije i Godoviča. Koliko se sve brzo odvilo, svjedoči i snimak kamere postavljene na vozilu. Životinja je dotrčala s desne strane, uslijedio je snažan udarac, a zatim je pobjegla u šumu.

Promjena lokacija za doček naših šampiona: Dođite u Sarajevo da proslavite medalje našim Zmajeva

Na automobilu je nastala materijalna šteta, a policija je slučaj obradila s izvještajem za osiguranje. "Na sreću, nije bilo frontalni sudar, jer bi u tom slučaju šteta bila mnogo veća. Udaranje s desne strane prednjeg branika, nadamo se, nije bilo smrtonosno za medvjeda, koji je inače pobjegao s mjesta nesreće," izjavio je osiguravatelj Aleksandar Paglavec.

Nakon nesreće uslijedilo je i traženje medvjeda. Lovac s krvosljednikom krenuo je za njim i ubrzo je pronašao trag medvjeda, ali su ga nakon tri kilometra izgubili, javljaju Primorske novice. Nadaju se da medvjedu nije nanesena ozbiljna šteta.

"I sami smo vidjeli snimak i sudar ocjenjujemo kao prilično snažan, stoga je zanimljivo što na mjestu nesreće nismo pronašli ni kap krvi. Samo nekoliko dlaka, a dalje u šumi smo našli izmet u kojem također nije bilo tragova krvi. To znači da nema unutarnjih povreda," rekao je Peter Razpet iz Zavoda za šume za novine. Po njegovoj procjeni, radilo se o dvogodišnjem medvjedu teškom oko 80 kilograma

Video nesreće možete pogledati na 24ur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak