Nema volje za razrješenje ubistva Đinđića

Radiosarajevo.ba
Nema volje za razrješenje ubistva Đinđića

Advokat porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića,Srđa Popović, izjavio je u ponedjeljak uvečer da u Srbiji nema političke volje da se razjasni politička pozadina atentata.

Godišnjica atentata na Zorana Đinđića

Popović je prošle godine podnio krivične prijave protiv više osoba umiješanih u oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije (JSO) novembra 2001. godine, kao i protiv nekadašnjeg predsjednika SRJ Vojislava Koštunice.

"Podnošenjem prijave hteli smo da vidimo da li će to neko hteti da ispita ili neće i dobili smo odgovor da neće. To je potpisao tužilac Miljko Radisavljević", rekao je Popović za Radioteleviziju Vojvodine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je ocijenio da se podizanjem optužnice protiv osam bivših pripadnika JSO zbog oružane pobune u novembru 2001. godine ne otkriva pozadina atentata, jer će biti "osuđeni samo pobunjenici, ali ne i njihovi pomagači".

Prijava protiv Vojislava Koštunice, tadašnjeg predsjednika SRJ, i načelnika Vojno-bezbjednosne agencije Ace Tomića je, prema ocjeni Popovića, odbačena zbog toga što se "umešao politički faktor".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak