Navijači upali na čas u osnovnoj školi

Radiosarajevo.ba
Navijači upali na čas u osnovnoj školi

U Osnovnoj školi Jožef Atila u Novom Sadu u ponedjeljak se dogodio još jedan incident, kada su trojica navijača upali na čas njemačkog jezika, piše portal 021. Delikventi, od kojih je jedan nosio odlomljenu neonku u rukama, u školu su upali u popodnevnim satima.

Nakon intervencije nekoliko nastavnika i zamjenika direktora, napadači su izašli iz zgrade, samo da bi u školu upali kroz prozor u prizemlju, gdje se odvijao čas njemačkog.

Nadležni u školi su pozvali policiju, čime je izbjegnuto nasilje, jer su nakon što je policija umiješana napadači pobjegli.

U upravi ove škole nisu željeli davati izjave, već su povodom najnovijeg incidenta poslali saopštenje:

"U ponedjeljak je održano međuškolsko takmičenje u fudbalu u fiskulturnoj sali OŠ 'Jožef Atila'. Na takmičenju su prisustvovali samo učesnici, predstavnici svojih osnovnih škola. Bio je zabranjen ulaz svima koji nisu bili direktni učesnici u takmičenju. Međutim, tri učenika iz drugih škola došli su sa namerom da navijaju i zato nisu pušteni u salu. Dežurni nastavnici, pomoćno-tehničko osoblje i pomoćnik direktora udaljili su ih iz prostorija škole. Ovi učenici vratili su se u dvorište škole i galamili. Pozvana je policija radi prevencije bilo kakvog sukoba. Policija je identifikovala ova tri učenika i udaljila sa teritorije škole."

Portal 021 podsjeća da je ova škola već godinu dana u žiži javnosti zbog niza incidenata koji se tamo dešavaju, a koje, kako tvrde roditelji, uprava uporno ignoriše. Jedan od učenika je je početkom prošle školske godine uhvatio prvačića i gurnuo mu glavu u WC šolju.

Zatim je 14-godišnji đak godinu dana mlađu drugaricu uhvatio za noge, prinio je ogradi i prijetio da će je prebaciti preko gelendera. U septembru prošle godine grupa navijača je upala u dvorište i pretukla troje đaka, da bi prije samo mjesec dana jedan od roditelja na obično grudvanje djeci odgovorio batinama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak