Napadnuti učesnici Parade ponosa u Zagrebu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Napadnuti učesnici Parade ponosa u Zagrebu (VIDEO)

Danas u 14 sati u Zagrebu je započela ovogodišnja Parada ponosa kroz središte grada. Tema ovogodišnje parade je sloboda seksualnog izražavanja te različitost i bogatstvo seksualnih i tjelesnih praksi pod sloganom „Hrvatska to može progutati“.

Ni ova parada nije prošla bez incidenata. Kako Index.hr doznaje od zagrebačke policije, u Gajevoj ulici su uhapšena trojica muškaraca, pripadnici "anti-gay" protesta Mladeži HČSP-a, (Hrvatska čista seljačka stranka), koji su fizički napali osobe koje su se kretale u povorci. Zasad nema informacija o ozlijeđenima.

http://www.youtube.com/watch?v=FxDcEod2CSk


Sudionici Zagreb Pridea sedmicama su upozoravali na mogućnost napada te tražili zabranu protuskupa HČSP-a koji otvoreno propagira mržnju protiv njih.

Osim ovoga, nema informacija o nekim drugim sukobima. Susret kolone LGBTIQ-a i anti-gay prosvjednika na Trgu bana Jelačića prošao je uz međusobno zviždanje, ali bez drugih incidenata.

Vesela i šarena povorka okupila se na Trgu žrtava fašizma te Ulicom Račkoga, Trgom hrvatskih velikana, Jurišićevom, Trgom bana Jelačića, Gajevom te Teslinom ulicom stigla do Zrinjevca gdje se nastavlja njihov program - javni skup, koncert Qlape i Marine Perazić te Drag King Show. U paradi sudjeluje 500-ak osoba. Podršku im je došao pružiti i glumac Rade Šerbedžija koji je rekao da je odvijek podržavao pravo ljudi da se vole kako žele.

Mladež HČSP-a je također u 14 sati, ali na Trgu bana Jelačića, započela sa svojim tradicionalnim "anti-gay" prosvjedom koji organiziraju jer im je "neprihvatljivo promoviranje takva načina života, ismijavanja obitelji, braka, tradicije i vjere".

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak