Napadi nisu teroristički, sumnjiči se povrijeđeni

Radiosarajevo.ba
Napadi nisu teroristički, sumnjiči se povrijeđeni

Uprava policije obavijestila je medije o novim informacijama u istraživanju dvije eksplozije u Zagrebu. Zvanično je ipak da je osumnjičeni za eksplozije povrijeđeni muškarac

Zagreb: Dojava o bombi zaprimljena prije eksplozije!

„Mogu potvrditi da je riječ o osobi koja se u ovim trenucima nalazi na bolničkom liječenju i u iduća 24 sata ćemo preuzeti kaznene radnje protiv njega“, rekao je načelnikVitomir Bijelić

Sinoć su pak poručili da obje eksplozije za sada kvalifikuju kao ugrožavanje opšte sigurnosti, te su odbacili mogućnost da se radi o terorizmu. U oba događaja radilo se o improviziranoj eksplozivnoj napravi. 

S nerazašnjenim statusom, svjedok ili osumnjičenik, 54-godišnji V. B. i subotnji je dan proveo na Odjelu traumatologije Kliničke bolnice Sestre milosrdnice u Zagrebu. Čuvali su ga policajci pa je sve vrijeme ispred njegove bolesničke sobe stajao jedan policajac u civilu, a drugi u uniformi.

Zbog njegovog boravka u bolnici pojačane su sigurnosne mjere pa se posjetioci moraju strogo držati vremena predviđenog za posjete. U krug bolnice jučer je bilo zabranjeno ulaziti automobilom, što je stvorilo probleme težim bolesnicima, posebno onima u invalidskim kolicima jer ih je neko morao dopratiti do odjela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak