Namirnice stižu na sjever zemlje

Radiosarajevo.ba
Namirnice stižu na sjever zemlje

Američki pripadnici KFOR-a dozvolili su prelaz preko Jarinja na sjeveru Kosova i Metohije vozilima do 3,5 tona koji prevoze životne namirnice na Kosovo - javlja RTS.

Vlada Srbije odlučila je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici da pošalje pomoć od ukupno 75 tona namirnica iz Robnih rezervi radi snabdijevanja srpskog stanovništva na sjeveru Kosova i Metohije. Ukupna vrijednost robe iznosi 8,49 miliona dinara, oko 84.000 eura.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju tražilo je od Republičke direkcije za robne rezerve da se radi snabdjevanja srpskog stanovništva u sjevernom dijelu Kosova hitno dostavi bespovratna isporuka 20 000 kilograma šećera, isto toliko jestivog ulja, 30 000 kilograma brašna T-500 i 5.000 kilograma mlijeka u prahu.

Razlog za davanje bespovratne pomoći je blokada administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, čime je došlo do prekida u snabdjevanju osnovnim životnim namirnicama srpskog stanovništva u sjevernom dijelu Kosova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak