Nakon Shinawatre, Abramovič bi moga postati Crnogorac

Radiosarajevo.ba
Nakon Shinawatre, Abramovič bi moga postati Crnogorac

Odbjegli tajlandski premijer, optužen za korupciju, ali i terorizam, uskoro vjerovatno neće biti jedini bogataš sa crnogorskim državljanstvom.

Kako pišu podgorički mediji, nakon Thaksina Shinawatra, još desetak svjetskih milijardera treba uskoro da dobiju crnogorsko, tzv. VIP državljanstvo.

Crnogorcima bi tako mogli posti Roman Abramovič, vlasnik fudbalskog kluba Chelsea i Eddie Jordan, vlasnik jednog od bivših konstruktora u Formuli 1.

Deset svjetskih milijardera slijedit će bivšeg tajlandskog premijera Thaksina Shinawatru u namjeri da postanu Crnogorci, pišu tamošnji mediji.

Prema saznanjima "Pobjede", Jordan bi trebalo da luksuznom jahtom doplovi u marinu "Porto Montenegro" za nekoliko dana i navodno, planira da otvori svoju kompaniju u Tivtu.

Pored Jordana, u proceduri za dobijanje crnogorskog državljanstva su još desetak svjetskih milijardera, također zainteresovanih za otvaranje firmi u Tivtu, prenosi RTRS.

"Pobjeda" navodi da se spominje i vlasnik fudbalskog kluba "Chelsea" Roman Abramovič, čija bi jahta trebalo da uplovi u tivatsku marinu za desetak dana.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak