Nakon 20 godina avio linija Beograd - Split

Radiosarajevo.ba
Nakon 20 godina avio linija Beograd - Split

Croatia Airlines uspostaviće ovog ljeta sezonsku avionsku liniju Beograd - Split, čime će, nakon više od 20 godina, biti obnovljeni letovi između dva grada, saopštio je danas beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Letovi će se obavljati dva puta sedmično, svakog ponedjeljka i petka, u periodu od 1. juna do 28. septembra, navodi se u saopštenju. Predviđeno vrijeme slijetanja na Aerodrom Nikola Tesla je 14.05 sati, dok će se polazak za Split obavljati u 14.40 sati. Na liniji će saobraćati turbo-elisni avion Bombardier Q400 kapaciteta 76 sjedišta.

Redovni letovi između Beograda i Splita će tako biti obnovljeni poslije više od 20 godina, a na istoj relaciji dva puta sedmično, počevši od 2. jula, letjet će i srpski avioprevoznik Jat Airways.

Srpski prevoznik je već ranije, kakao se navodi, pored Pule i Dubrovnika, uvrstio i Split među nove destinacije u svom ljetnom redu letenja sa beogradskog aerodroma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak