MUP Srbije nije identificirao ubicu Meksikanke

Radiosarajevo.ba
MUP Srbije nije identificirao ubicu Meksikanke

Srbijanska policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta i pronalaženju osumnjičenog za smrt Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, koja je ubijena u Splitu 25. avgusta, doznaje se u četvrtak u Direkciji srbijanskog MUP-a u kojoj su demantirali izvješća o tome da je utvrđen identitet osobe iz Novog Sada koju se sumnjiči za to brutalno ubojstvo. 
Na izravan upit o toku ovoga slučaja u novosadskoj policiji nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju

Neki srbijanski i hrvatski portali prenijeli su u četvrtak informaciju da je identificirana osoba iz Novog Sada koju se sumnjiči za ubojstvo na splitskom Marjanu, no u Direkciji srbijanskog MUP-a ustvrdili su da ta informacija nije točna. U policijskoj upravi nisu željeli službeno potvrditi da se potraga obavlja na teritoriju Novoga Sada. 

Po dosadašnjim nalazima hrvatske policije i izjavama svjedoka, dres nađen u blizini mjesta ubojstva upućuje na to da bi počinitelj mogao biti muškarac koji je dulje vrijeme boravio u Splitu i vozio automobil 'škoda octavia' novosadskih registarskih pločica. 

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović u srijedu navečer je Radioteleviziji Srbije potvrdio je da su intenzivirani kontakti s hrvatskim kolegama te da "taj zločin ne smije nitko prikriti, niti pokušati prikriti". "Koliko je stalo Hrvatskoj da takav zločin na ovim prostorima bude razriješen toliko je stalo i nama, bez obzira na to tko je izvršitelj", rekao je Veljović, prenijela je agencija Fena.

Selena Margarit Graciano Macedo (31) pronađena je krajem avgusta zakopana na splitskom Marjanu. Grob (prirodna udubina) je bio tako dobro skriven da ni psi ni spasioci skoro ništa nisu našli; neki od tragača čak su sjedili na lokaciji, nesvjesni da sjede na grobu, a Selenu su pronašli nakon što je jedan od pasa tragača četiri dana neobično reagirao na istu lokaciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak