Monsinjor Ante Jozić i dalje životno ugrožen, poznat mogući uzrok nesreće

Radiosarajevo.ba
Monsinjor Ante Jozić i dalje životno ugrožen, poznat mogući uzrok nesreće

Zdravstveno stanje monsinjora Ante Jozića koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u tunelu Sveti Ilija kod Makarkse je bolje, ali je i dalje životno ugrožen - piše Jutarnji list.

Trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog centra u Splitu.

Prema pisanju ovog medija, Jozić je povrijedio prsni koš, trbuh, noge i ruke. Kao najopasnijim je navedeno krvarenje unutrašnjih organa.

Jozić je urgentno operisan.

Jutarnji list je podsjetio da je poginuo Tihomir L. koji je za upravljačem BMW-a serije pet prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s Citroenom C 4 kojim je upravljao Jozić.

Mladić je vrlo brzo preminuo u bolnici.

Direktor splitskog Kliničkog centra prof. dr. Julije Meštrović je komentarišući zdravstveno stanje Jozića osvrnuo i na sigurnost u tunelima rekavši:

"Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti. Naime, vozila na svojim gumama donesu vlagu koja se izmiješa sa slojem prašine na kolniku. Tako se napravi klizav film na asfaltu koji kiša ne ispire jer se radi o zatvorenom prostoru - pojašnjava nam vještak".

Nesreća se desila u nedjelju, 7. aprila. 

Jozić je 1. maja ove godine trebao biti zaređen za nadbiskupa kako bi mogao preuzeti dužnost novog papinskog nuncija za Obalu Slonovače, istakao je Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak