Mladić vraćen u pritvor, nastavak suđenja u ponedjeljak

Radiosarajevo.ba
Mladić vraćen u pritvor, nastavak suđenja u ponedjeljak

Ratko Mladić je u petak vraćen iz jedne haške bolnice u pritvor Haškog tribunala, izjavila je predstavnica suda Nerma Jelačić.

"Mladić je vraćen u pritvor nakon što su medicinska ispitivanja potvrdila da nema poremećaja njegovog zdravstvenog stanja i da nije potrebno nikakvo liječenje", naznačila je Jelačić u pisanoj izjavi objavljenoj u petak popodne u Haagu.

Ona je podsjetila da je Mladić ranije proglašen sposobnim za suđenje i najavila da će proces bivšem komandantu Vojske Republike Srpske, optuženom za genocid nad nesrbima u BiH, biti nastavljen u ponedjeljak.

Mladiću je u četvrtak ujutro pozlilo u sudnici Tribunala i on je zatim upućen u bolnicu na ispitivanje. Njegov branilac Branko Lukić izjavio je da je Mladić imao povišeni krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Mladić je optužen za genocid u Srebrenici i još sedam bosanskih opština; progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje civila u Sarajevu dugotrajnim granatiranjem i snajperisanjem kao i za uzimanje vojnika Unprofora za taoce, 1992-95.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak