Mladić navodno 'ne želi krvoproliće na ulicama'

Radiosarajevo.ba
Mladić navodno 'ne želi krvoproliće na ulicama'

Ratko Mladić obratio se javnosti putem svog advokata Miloša Šaljića poručivši ljudima "da ne izazivaju nerede zbog njegovog hapšenja i da ne dođe do krvoprolića na ulicama". 

Ovu poruku prenijeli su mediji u Srbiji. 

Mladić očito i dalje nastoji zapovijedati masama, a pominjanje termina  "krvoproliće" pokušaj je podsvjesne sugestije svojim sljedbenicima, od strane advokata ili samog Mladića. 

Mladić je do sada imao i nekoliko specijalnih želja, između ostalog tv prijemnik i jagode. Taakođe, tražio je da ga pregleda i predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, inače ljekar po struci.

Mladiću je u bijegu najviše smetalo što su mu od 2005. godine zamrznuli primanja i od suda je zatražio da mu se preostale penzije što prije isplate. "Uzeli ste mi penziju, kazao je on". Cijelo saslušanje Mladić je skakao s teme na temu i govorio nepovezano. U jednom trenutku je pričao kako se nalazi s jednom nogom u grobu dok se u drugom raspitivao kako može naučiti engleski jezik da bi bio spremniji za Haag. "Meni se sviđa ova mala Jelena Karleuša" kazao je Mladić kojem su od opasnosti da ne izvrše samoubistvo oduzeli čak i naočale, a na saslušanja nije smio piti iz staklenih čaša, doznaje Blic, prenosi Fena.

Advokat Šaljić je najavio da će žalbu na rješenje o izručenju predati najvjerovatnije poštom u ponedjeljak. On je takođe rekao kako Mladić želi da ga posjete "stari prijatelji novinarka Ljiljana Bulatović i Mićo Grubor".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak