Mladić iz Zenice poginuo radeći na bunaru u Baru

Radiosarajevo.ba
Mladić iz Zenice poginuo radeći na bunaru u Baru

Četiri mladića poginula su danas u barskom naselju Dobre Vode tokom izvođenja radova na bunaru, saopštila je crnogorska policija.

Demir Olević (29) iz Bara, Vladimir Jeknić (19) iz Podgorice, Ejup Hodžić iz Zenice i još jedan do sada nepoznati mladić stradali su u nesreći, javlja Srna.

Iz policije navode da su oni stradali čisteći bunar dubok oko osam metra u dvorištu porodične kuće Enesa Olevića, Demirovog oca.

Bunar je čistio Hodžić pumpom sa motornim sagorijevanjem, a preminuo je ugušivši se izduvnim gasovima ugljen monoksida. Kako nije izlazio iz bunara, za njim je skočio neidentifikovani mladić, a kada se ni on nije pojavljivao, za njima su krenuli u bunar Demir Olević i Vladimir Jeknić, koji su takođe stradali.

Kuća Olevića nalazi se 20 metra udaljena od plaže, tako da su kupači primijetili da se nešto čudno dešava. Jedan od kupača ušao je u bunar i sa još nekoliko ljudi izvukao iz bunara četiri stradala mladića.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak