Mjesec dana pauze na suđenju Ratku Mladiću

Radiosarajevo.ba
Mjesec dana pauze na suđenju Ratku Mladiću

Suđenje generalu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom biće u prekidu od 1. marta do 8. aprila, u skladu sa zahtjevom odbrane, saopšteno je iz Tribunala.

"Na suđenju generalu Mladiću danas je na sjednici zatvorenoj za javnost saslušan zaštićeni svjedok RM-513. To je 79. svjedok tužilaštva u ovom predmetu", rekla je portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinjska.

U postupku protiv bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića u toku je izvođenje dokaza odbrane, a bivši oficir Vojske Republike Srpske iz Rogatice Milovan Lelek je 86. svjedok.

Spalinjska je najavila da će suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Krajine Goranu Hadžiću, poslije trosedmične pauze, biti nastavljeno u ponedjeljak, 4. marta. Dokazni postupak nastaviće tužilaštvo.

Specijalni savjetnik glavnog tužioca Frederik Svinen saopštio je da odlazi sa ove funkcije i da će od petka raditi za UN u Jerusalimu, u agenciji za pomoć palestinskim izbjeglicama.

Svinen je na redovnom brifingu za novinare najavio da će novi specijalni savjetnik tužioca biti imenovan u narednih nekoliko nedjelja.

"Za kontakte sa medijima u tužilaštvu su zaduženi Aleksandar Kontić i Ljiljana Piteša", rekao je Svinen.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak