Mišković: 'Ja sam uvređen, ovo nema smisla'

Radiosarajevo.ba
Mišković: 'Ja sam uvređen, ovo nema smisla'

U nastavku izlaganja obrane pred Specijalnim sudom u Beogradu vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković rekao je da nikada nije oštetio državu, da uredno plaća porez , ističući da optužnica protiv njega nije dobra za Srbiju jer joj nema napretka bez domaćeg investitora, javlja Fena.

"Ovo je uvreda, uvreda, uvreda, uvreda za Miškovića koji je vodeći privrednik u regiji, naveo je vlasnik Delta holdinga, napominjući da je biznis njegova ljubav, život i hobi.

Više puta je ponovio da je cijeliproces protiv njega besmislen, a veći dio obrane je posvetio objašnjavanju zašto misli da optužnica nije osnovana, ukazujući da način poslovanja za koji je optužen diktira tržišna ekonomija.

Mišković je pored ostalog rekao da je s Maksijem urađeno isto što i sa cestarskim poduzećima za čije je oštećenje optužen.

"Optužnica nije ekonomski potkrijepljena i ja je u cjelosti odbacujem. Kako mogu kroz kredit da postanem vlasnik? U optužnici su navedene reči ekonomski nemoguće... to nema veze ni sa čim jer to ne može tako da se napiše", rekao je Mišković, prenosi Tanjug.

Mišković je u više navrata burno emotivno reagirao i sve vrijeme gestikulirao rukama.

Optužnica tereti Miškovića i ostale da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz cestarskih poduzeća i utajom poreza oštetio ta poduzeća za oko 150 milona eura, a državni budžet za 4,3 miliona eura.  

Miroslavu i Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću na teret se stavljaju kaznena djela zloupotraba položaja odgovorne osobe u sudioništvu i porezna utaja. Za oba djela zakonom je zaprijećena kazna do 10 godina zatvora.

Vlasnik Delta holdinga pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamijenjen jamstvom od 12 milona eura , a koje je uplatila njegova firma kako bi se branio sa slobode. Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obvezu javljanja policiji svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak