Milovanoviću godina i 10 mjeseci

Radiosarajevo.ba
Milovanoviću godina i 10 mjeseci

Željko Milovanović zvani Gavra, kojeg se sumnjiči za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franića osuđen je u Beogradu na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i deset mjeseci, zbog nezakonitog držanja oružja i krivotvorenja dokumenata.

Okružno tužiteljstvo, zbog nedostatka dokaza protiv njega, odustalo je od kaznenog progona za pljačku Delta banke u Beogradu, tako da je osuđen samo zbog nedozvoljenog držanja oružja i krivotvorenja dokumenata, piše Blic.

Ostat će u pritvoru do pravomoćnosti izrečene mu presude, ali i do druge presude Okružnog suda u Beogradu, kojom je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina, zbog više pljački i razbojništava.

Milovanović se Vrhovnom sudu Srbije žalio na ovu drugu presudu pa ona još uvijek nije pravomoćna, jer se čeka njihova odluka. S druge strane, Milovanović je priznao krivnju za nedozvoljeno držanje oružja i krivotvorenje dokumenata, prenosi u četvrtak portal Dnevnik.hr.

Srpsko tužiteljstvo od hrvatskog pravosuđa tek očekuje dostavljanje dokumentacije potrebne za kazneni progon Milovanovića, oko ubojstva Pukanića i Franića. Policija je Milovanovića uhapsila 31. maja u Beogradu te kod njega pronašla pištolj, a u stanu u kojem je boravio i brojno drugo vatreno oružje.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak