Milorad Dodik: Lako bi ja da imam Rasima

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Lako bi ja da imam Rasima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na završnom mitingu podrške kandidatu demokrata za predsjednika Srbije Borisu Tadića, zatražio je da se za Bosnu ide preko Banjaluke i prestane s kažnjavanjem Srba, ali da „ni on niti Boris Tadiće ne rade protiv Bosne i Hercegovine“.

Dodik je sinoć (17. maja) u beogradskoj Areni, dajući podršku Borisu Tadiću, rekao da mu treba jaka Srbija.

"Mi koji živimo u Republici Srpskoj hoćemo jaku, modernu i evropsku Srbiju, gdje i mi želimo da budemo. Samo na taj način nema granica na Drini i onda smo jedno. Boris je onaj pripadnik našeg naroda koji nikada i ni jednog trenutka nije smetnuo s uma da je Srbin. Ali on je onaj, koji je ne samo saradnju s nama, nego i s drugima u regionu, uvijek smatrao prioritetom", rekao je Dodik, javila je agencija Anadolija.

Zašto mrze Srbiju?

"Ponosim se što dolazim iz RS-a i što mogu da dignem tri prsta i što znam da nikoga ovdje ne vrijeđam."

On je pristalicama Demokratske stranke ali i javnosti uputio poruku da Srbi žele da žive sa svima drugima, ali i kako je naglasio „hoće bez stida i poniženja, kada se ide u Bosnu, da se ide preko Banjaluke“.

"Preko Banjaluke hoćemo da pošaljemo poruke. Lako je ovdje sa Rasimom (Ljajićem, op.a). I ja bih lako u Bosni da imam Rasima, nego imam neke druge s kojima moram da se nosim i vodim političku borbu, a ona je uvijek teška", naveo je predsjednik manjeg entiteta u BiH.

Milorad Dodik, video Demokratske stranke (Youtube):

"Znamo da osporavaju RS, ali zašto mrze Srbiju", istakao je Dodik i dodao da mu je Tadić pomogao kada je rekao „Dejtonski sporazum i dogovor unutar BiH“. "To je ono što je tada trebalo Srbima da kažem i od tada imam stvar u svojoj ruci."

Prdesjednik RS-a je ponovio stav da je, prema njegovim riječima, „srpski narod 20 godina neopravdano trpio torturu“ i da je svrstan na negativnu stranu.

Beograde, velegrade

"Ovaj narod jedino može da povuče Balkan u mir stabilnost i ka Evropi. Da živi zajedno s Bošnjacima, Mađarima, Hrvatima i sa svima ljudima dobre volje, ali prestanite da nas kažnjavate. Ne možete nam postavljati stalno uslove."

Ističući da je Srbija lider na Balkanu, on je dodao da je Beograd velegrad.

"Nećete valjda reći da je to Sarajevo ili neki drugi grad. Ovdje je pamet, ovdje se treba okupiti, objediniti Srbiju. Živjela Srbija i  Republika Srpska", zaključio je lider Srba u Bosni, javila je Anadolija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak