Milanović u srijedu u posjetu Beogradu

Radiosarajevo.ba
Milanović u srijedu u posjetu Beogradu

Hrvatski premijer Zoran Milanović u srijedu putuje u Beograd. Susrest će se s svojim srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem.

Ovaj susret prvi je od kada je u Zagrebu, ali i Beogradu, došlo do promjene vlasti. Naime, odlaskom Borisa Tadića i dolaskom Tomislava Nikolića u Srbiji, hrvatski predsjednik Ivo Josipović zamrznuo je odnose s srbijanskim državnim vrhom.

Ovaj susret najavljivan je i ranije, a, javlja Dnevnik.hr, srbijanski premijer često je tvrdio kako je nužno da se razgovara, a na sve 'političke provokacije' Beograda hrvatski dužnosnici su sve ignorirali.

Sada će dva premijera razgovarati o problemima između dviju država. Hrvatska bi 1. srpnja trebal postati članicom Europske unije, a Srbije se nada početku pregovora s EU. No dvije zemlje malo su otvorenih pitanja riješile u zadnja dva desetljeća, a posebno od 2000. godine kada su odnosi normalizirani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak