Milanović građanima: Na referendumu glasajte protiv!

Radiosarajevo.ba
Milanović građanima: Na referendumu glasajte protiv!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je, istaknuvši da to čini lično i kao predsjednik stranke, pozvao građane da na referendumu o ustavnoj definiciji braka glasaju za pravo svakoga na sreću i odabir, to jest protiv referendumske inicijative koja ugrožava to pravo, javlja Hina.

"Kao osoba i predsjednik SDP-a, ali ne i kao predsjednik Vlade - koja u ovome nije sudjelovala, mogu kazati i pozvati građane da glasaju za pravo svakoga na njegovu sreću i odabir, što znači da glasaju protiv referendumske inicijative koja ugrožava to pravo", rekao je Milanović danas u Koprivnici.

Taj referendum nije isprovociran djelovanjem ili politikom Vlade, rekao je Milanović. Besmislen je, ali je nažalost prema hrvatskom ustavu dopušten, kazao je i izrazio nadu kako uskoro slični referendumi neće biti mogući.

Na referendumu 1. decembra, koji će se održati temeljem potpisa koje je prikupila Inicijativa U ime obitelji, građani će se izjašnjavati jesu li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Milanović je danas u Koprivnici bio gost na izbornoj konvenciji SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak