Menadžerima Podravke mjesec dana pritvora

Radiosarajevo.ba
Menadžerima Podravke mjesec dana pritvora

Šestorica osumnjičenih za malverzacije u Podravci provest će idućih mjesec dana u istražnom zatvoru, odlučio je nakon višesatnog saslušanja sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, javila je Hina.

Protiv uhićenih u akciji kodnog naziva "Menadžer" USKOK je pokrenuo istragu koja bi trebala otkriti jesu li se, kao što se sumnja, udružili u kriminalnu skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti, odnosno raznim novčanim transakcijama nezakonito pokušala novcem Podravke doći do većinskog paketa dionica koprivničke prehrambene tvrtke.

Još uvijek nema službene potvrde iz USKOK-a da su na taj način Podravku oštetili za više od 250 miliona kuna kako tvrde mediji. Kriminalnu skupinu, koja je novcem Podravke navodno planirala kupiti dionice te tvrtke i postati većinski vlasnik, navodno su organizirali bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac i direktor Fime Milan Horvat, prenijela je Fena.
 
Vezano:
"Slučaj Podravka": Direktor SMS-a doveden na ispitivanje
U Hrvatskoj hapšenja privrednika

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak