Međunarodna akcija hapšenja kriminalaca

Radiosarajevo.ba
Međunarodna akcija hapšenja kriminalaca


U ranim jutarnjim časovima u Crnoj Gori okončana je policijska akcija hapšenja članova kriminalne grupe koja je pripremana čitavu proteklu godinu. Akcija je rađena u saradnji s policijskim službama regiona i policijom Evropske unije i Europolom, a povodom toga je u Upravi crnogorske policije održana konferencija za medije, piše Anadolija.

Pripadnici kriminalne grupe aktivnost su naročito usmjeravali na teritoriju zemaljaZapadne Evrope, posebno Holandije, Belgije, Njemačke i Španije

"Prikupili smo podatke i dokaze o aktivnostima međunarodne kriminalne grupe koja je bila uključena u krijumčarenje kokaina iz južnoameričkih zemalja do zemalja EU. U ranim jutarnjim časovima lišili smo slobode jedno lice iz Crne Gore, a to je Mirsad Halilović iz Bijelog Polja“, kazao je Miodrag Laković, rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja.

Ova kriminalna grupa, kako je pojasnio Laković, tereti se da je prokrijumčarila više desetina kilograma kokaina, te da je vršila distribuciju prvenstveno na području Holandije.

"Naše policijske službe imaju dokaze da su navedena lica u organizaciji Jovanovića i Halilovića imale stan u Roterdamu, gdje su skrivali isporuke kokaina, odakle su dalje vršile disktribuciju i prodaju“, saopštio je Laković.

Akcija je izvedena jutros i to istovremeno u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u Holandiji.
U Srbiji su jutros uhapšeni Hadži Zoran Jovanović, poznat kao Zigi i Aleksandr Desnica.

Uprava policije će pomenutog Mirsada Halilovića uz krivičnu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, predati specijalnom tužiocu za borbu protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak