Među preprodavcima marihuane i splitski policajac

Radiosarajevo.ba
Među preprodavcima marihuane i splitski policajac

Grupa krijumčara marihuane, među kojima je bio i jedan službenik splitske policije, uhapšena je u petak s više od 13 kilograma ilegalnog bilja čija se vrijednost procjenjuje na oko 700.000 kuna, prenosi danas agencija Hina saznanje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Iznoseći podatke o događaju o kojem je u subotu izvijestio USKOK, policija navodi da je njihov službenik udaljen s dužnosti nakon što je uhapšen u zajedničkoj akciji istražitelja iz Hrvatske i BiH i USKOK-a.

"Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predate su pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja policija je protiv njih podnijela krivičnu prijavu USKOK-u", navodi MUP.

Kako je precizirano, u zajedničkoj akciji policijskog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i Državne agencije za istragu i zaštitu BIH (SIPA) u Hrvatskoj su uhapšene četiri osobe, među njima i jedan policajac, a na području BiH još dvije osobe.

Policija tvrdi da su se uhapšeni "organizovali u zločinačko udruženje" zbog nabavke većih količina marihuane .

"Za prenošenje i prodaju marihuane krajnjim kupcima na području Republike Hrvatske angažovano je šest osoba koje su u proteklih pet godina u više navrata prokrijumčarili veće količine marihuane", kažu u MUP-u.

Od četvorice u petak uhapšenih na širem području Pule policija je oduzela 13 paketa marihuane, ukupne težine od 13.262 grama, koji bi na ulici vrijedili oko 700.000 kuna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak