Masakr u Ribnikaru: Kosta K. pristao svjedočiti, uznemireni roditelji ubijene djece u suzama

0
Radiosarajevo.ba

Dječak-ubica K. K. koji je hicima iz očeva pištolja usmrtio devetero učenika i školskog zaštitara u beogradskoj školi svjedočit će danas, 8. oktobra pred Višim sudom u Beogradu na suđenju svojim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Kako pišu srbijanski mediji, K.K. (14) je doveden u Viši sud u sanitetskom vozilu i uz policijsku pratnju, a svjedoči iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sjediti ostali sudionici u postupku.

Kako tvrde beogradski mediji, dječak ubica pristao je dati iskaz u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. S obzirom na to da je odlučio govoriti o masakru koji je izvršio, morat će odgovoriti na apsolutno svako pitanje koje mu postave - sudija, tužilac, porodica žrtava, ali i njegovi roditelji.

Pogledajte kako izgleda prijetnja koja je ostavljena na službenom ulazu Sanje Vlaisavljević

Kako javljaju mediji, nešto poslije 11 sati nekoliko roditelja ubijene djece izašlo je iz sudnice. Svjedoci kažu da su izgledali izrazito potreseno. Srbijanski mediji prenose da je u toku svjedočenje Koste K. i potreseni roditelji vjerovatno nisu više mogli slušati riječi dječaka ubice. Nekoliko minuta su stajali ispred zgrade suda, a onda su se vratili unutra.

U Srbiji je krajem januara pred Višim sudom u Beogradu počeo kazneni postupak protiv oca i majke dječaka, te instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, otac učio dječaka pucati. Svi optuženi odbacili su krivnju.

Kosta ispričao jezive detalje masakra: Otkrio kako je birao žrtve i šta ga je navelo na napad

Dječakova oca tužilaštvo tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer se sumnja da je sina, neprimjereno njegovu uzrastu, vodio u streljanu i obučavao ga kako rukovati oružjem, te da nije u skladu s zakonskom obvezom čuvao oružje jer je dječak očevim pištoljem počinio masovno ubistvo.

Majka dječaka tereti se za kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja i nošenja oružja.

Dječak-ubica pred sudom ne može kazneno odgovarati jer je u trenutku ubistva bio mlađi od 14 godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak