Makedonija: Do 13 sati glasalo 34,91 posto građana

Radiosarajevo.ba
Makedonija: Do 13 sati glasalo 34,91 posto građana


Državna izborna komisija Makedonije objavila je da je na lokalne izbore danas do 13 sati izašlo 34,91 posto građana s pravom glasa, odnosno 596.385, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Najveća izlaznost birača zabilježena je u opštini Vevčani - 60,52 posto, a najmanja u Bosilovu - 21,04 posto.

Premijer Republike Makedonije Nikola Gruevski, zajedno sa suprugom, glasao je danas na lokalnim izborima u skopskoj opštini Kisela Voda.

"Iskoristio sam svoje građansko pravo i izašao na izbore, a koliko sam vidio dosad, izbori teku u pravednom i demokratskom duhu. Do 14,30 sati nije bilo ozbiljnijih problema, sve ide kako treba. Vjerujem da građani koriste svoje pravo da izađu na lokalne izbore i odluče za koga će glasati. Makedonija će nastaviti da napreduje i da ostvaruje predviđene projekte", kazao je medijima Gruevski nakon glasanja.

Prema zvaničnim podacima, izlaznost građana u opštinama u kojima većinski živi tursko stanovništvo Centar Župa iznosila je 38,30 posto i u Plasnici 35,98 posto.

Birališta su otvorena u sedam sati, a zatvaraju se u 19 sati. Pravo glasa na lokalnim izborima ima nešto više od 1,7 miliona građana Makedonije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak