Makarska nakon nevremena pod vodom: Skoro 40 litara kiše po kvadratu izazvalo zastoje i kolaps

2
Radiosarajevo.ba
Makarska nakon nevremena pod vodom: Skoro 40 litara kiše po kvadratu izazvalo zastoje i kolaps

U ponedjeljak ujutro, 9. septembra, kiša koja je konačno pala u Dalmaciji, donoseći osvježenje, izazivala je poteškoće u prijevozu.

Zbog obilnih oborina u kratkom razdoblju, pojedine ceste u Makarskoj, omiljenom ljetovalištu građana Bosne i Hercegovine, bile su poplavljene, što je otežalo vožnju i izazvalo zastoje.

Nakon niza toplinskih valova i temperatura iznad 30 stepeni, ponedjeljak je donio nagli prijelaz na jesenske uvjete.

Potop u Dubrovniku: Pogledajte snimak poplavljenog Straduna

Snažna kiša pogodila je Makarsku, a najviše problema zabilježeno je u Vukovarskoj ulici i na Obali kralja Tomislava, gdje su vozači morali prolaziti kroz poplavljene dijelove ceste. Prema izvještajima, palo je oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, što je uzrokovalo privremene zastoje u prometu.

Iako meteorolozi najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika u sljedećim danima, vozačima se savjetuje dodatni oprez zbog moguće zaostale vode na cestama.

Meteorolozi FHMZ-a su objavili prognozu do petka koju možete pročitati na stranici portala Radiosarajevo.ba na linku OVDJE, a Facebook stranica BH Meteo je objavila najnovija prognoza koju možete pročitati na linku OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak