Majka učenice koja je bila na listi ubice poručila ispred beogradske škole: Ne lažite, bio je voljen

Radiosarajevo.ba

Majka jedne učenice OŠ Vladislava Ribnikara, koja se nalazila među imenima na spisku 14-godišnjeg ubojice Koste K., među građanima koji su se okupili kako bi ostavili cvijeće i zapalili svijeće za pokojne počela je vikati iznervirana natpisom raširenim na školskoj ogradi na kojem je pisalo ‘Razgovarajte s djecom‘.

"Bio mi je u kući, sklonite te laži! Razgovarali su roditelji! Roditelji su razgovarali s njim! Ne lažite više! Nije bio zlostavljan, bio je voljen. Bila je zaljubljena djevojčica u njega", urlala je iz sveg glasa među gomilom učenika.

Nakon toga novinarima je pojasnila što ju je izbacilo iz takta i kazala kako je njena kći bila u platonskoj vezi s Kostom K. i kako je poznavala i njegove roditelje.

Zemljotres nedaleko od granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Naljutio ju je, kaže, natpis s transparenta na kojem piše ‘Razgovarajte s djecom‘, jer smatra da su roditelji s njim razgovarali. Dodala je i kako se svaki tinejdžer osjeća izopaćen ‘u nekom trenutku‘.

"Ona je išla s njim u taj klub i oni su se viđali, platonski družili dva mjeseca. Dolazio je kod nas, ja dvjesto puta ulazim u sobu, pitam što pričate, ‘lijepe priče pričamo‘ i tako dalje.

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: OŠ "Vladislav Ribnikar" Beograd, potresne poruke

Svi tinejdžeri se osjećaju izopaćeni u nekom trenutku, i ja sam, samo sam ja bila specifična i boljelo me dupe da se prilagođavam, a moja kći se voli prilagođavati i ona se stalno osjeća izopaćenom.

Radite od ovoga što hoćete, ali barem recite istinu. A ne ‘razgovarajte s djecom‘, razgovarali su s njim. Dva vrhunska intelektualca. Zašto ne bi, isto nisu mladi, malo su mlađi od mene. Razgovarajte s djecom, to mi je bio okidač", zaključila je Tatjana Savarese, a prenosi Jutarnji list

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak