Lovašani nezadovoljni presudom

Radiosarajevo.ba
Lovašani nezadovoljni presudom

Prema riječima Ivana Mujića, koji je u Lovasu  preživio "čišćenje" minskog polja, obitelji žrtava nisu, niti mogu biti zadovoljne današnjom presudom beogradskog suda za zločine koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojba, lokalnih srpskih vlasti i jugo vojske počinili u Lovasu 1991., prenosi Fena.
 
"Optuženima je suđeno za 40 osoba što znači da jedan život vrijedi koliko tri godine zatvora", kaže dodajući kako je sudsko vijeće prihvatilo sve navode svjedoka, što međutim, kako je rekao, nažalost nije i rezultiralo većim kaznama.
   
"Presudama ne možemo biti nikako zadovoljni. Jedino smo zadovoljni činjenicom da je optuženima presuđeno, međutim nema te presude koja može zadovoljti obitelji žrtava", izjavio je za Hinu Adam Rendulić, čiji je otac ubijen u Lovasu 1991. godine.
   
Po njegovim riječima, presuda je i svojevrsna poruka svima onima koji su počinili ratni zločin da će ih pravda kad -tad stići, te joj je nemoguće pobjeći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak