Lekićev štab uputio prigovor zbog zloupotrebe

Radiosarajevo.ba
Lekićev štab uputio prigovor zbog zloupotrebe


Rok za podnošenje prigovora općinskim izbornim komisijama na rezultate predsjedničkih izbora u Crnoj Gori istekao je sinoć (srijeda), a pravo žalbe iskoristio je Izborni štab Miodraga Lekića, zbog, kako je priopćeno, brojnih zloupotreba na izborima.

Općinske izborne komisije imaju rok od 24 sata odlučiti o prigovorima, a ako ih odbiju teče novi rok za nezadovoljne birače i kandidate za predsjednika koji u idućih 72 sata mogu podnijeti prigovore Državnoj izbornom komisiji (DIK), javlja Tanjug.

U slučaju da DIK odbije prigovor nezadovoljna stranka može se žaliti Ustavnom sudu Crne Gore koji je dužan na žalbu odgovoriti u roku od 48 sati ili najkasnije 18. travnja do 20 sati.

DIK je dužan, ako Ustavni sud odbije prigovore, odnosno ukoliko ne bude ponavljanja izbora na nekim biračkim mjestima, u idućih 12 sati i to u petak 19. travnja priopćiti konačne rezultate izbora.

Voditelj Lekićvog Izbornog stožera Goran Danilovć kazao je ranije da su tijekom dosadašnje kontrole podataka s biračkih mjesta utvrđene brojne nepravilnosti i zloupotrebe, javila je Fena.

"Ovo je posao za državnog tužitelja, a situacija je gora nego što smo mislili. Ne tražimo poništavanje izbora, već da se izuzmu rezultati glasanja s izbornih mjesta na kojim su utvrđena kršenja biračkog prava", kazao je Danilović.

DIK je priopćio da je Vujanović pobijedio na izborima, jer je za njega glasalo 161. 940 birača ili 51,21 posto, a za Lekića 154. 290 ili 48,79 posto.

Lekić je, prema podacima njegovog Izbornog štaba, osvojio 50,5 posto glasova, a Vujanović 49,5 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak