Lapsus gosta iz Crne Gore na skupu u Šibeniku: Htio zahvaliti Plenkoviću, ali rekao nečije drugo ime

1
Radiosarajevo.ba
Lapsus gosta iz Crne Gore na skupu u Šibeniku: Htio zahvaliti Plenkoviću, ali rekao nečije drugo ime

Oko 1.500 zvanica stiglo je na 21. Opći sabor HDZ-a Hrvatske koji je u nedjelju, 20. oktobra, počeo u Šibeniku.

Izborom novog Predsjedništva i Nacionalnog odbora završit će se unutarstranački izbori, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podnijet će izvještaj o radu stranke od posljednjeg sabora.

Među brojnim uzvanicima je, među ostalim, i predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, kojem se tokom govora dogodio jedan lapsus.

Epilog nereda u Mostaru: Veliki broj povrijeđenih u bolnici - za tučnjavu i nerede kriv - grafit!?

Želeći zahvaliti predsjedniku Vlade Hrvatske Andreju Plenkoviću, Crnogorac ga je, zabunom, preimenovao u njegova najvećeg političkog rivala – Zorana Milanovića.

"Uvijek mi je zadovoljstvo doći na sabor HDZ-a, a ovo mi nije prvi puta. Uvijek taj događaj doživljam kao blagdan zajedništva. 

Posebno sam zahvalan premijeru Plenkoviću, prvi put sam došao kod njega 2016. kad sam bio na listi hrvatske inicijative, htio sam se fotografirati s njim. Nakon moje 3. rečenice je rekao 'vas treba podržati'. I tako je bilo do dana današnjeg, imamo njegovu potporu i potporu svih institucija Republike Hrvatske. Hrvati u Crnoj Gori žive jedan poseban društveno politički trenutak. Na čelu skupštine nam je čovjek koji ima službenu titulu četničkog vojvode i koji kaže da je Putin njegov predsjednik..", govorio je Vukasnović.

Milanović predviđa veliki napad svjetske sile: 'Pred nama događaji koji će imati nesaglediv utjecaj'

No, potom se u nastavku govorio zahvalio krivom predsjedniku:

"Ima jedna važna razlika po pitanju Hrvata u Crnoj Gori, što hrvatska zajednica tamo više nije neorganizirana i što Hrvatska više nije ranjena ratom, nego značajna zemlja s jakim utjecajem. Iz toga crpimo vitalitet i snage i zbog toga hvala predsjedniku Vlade RH Milanoviću na svemu što je rekao...", kazao je Vuksanović, prenosi Večernji list.

U tom trenutku čuo se smijeh u dvorani, kao i poneki pljesak. 

"Šta sam rekao?... Hvala predsjedniku Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate... Na svemu što radi i što je napravio za Hrvate u Crnoj Gori. Slobodan sam ovdje reći da nijedna vlada do sada nije toliko napravila koliko su napravile vlade predsjednika Andreja Plenkovića. ", ispravio se potom Vuksanović, nakon čega se u dvorani u Šibeniku čuo jači, odobravajući pljesak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak