Kragujevac dobija najljepši stadion u Srbiji: Gradnja stadiona od 70 miliona eura počinje u maju

0
Radiosarajevo.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas na Svečanoj akademiji u Kragujevcu povodom Dana državnosti Srbije i otkrio da će ovaj grad uskoro dobiti najljepši stadion u Srbiji.

Aleksandar Vučić je poručio da će "najkasnije za tri mjeseca" početi gradnja stadiona u Kragujevcu. Novi stadion "Čika Dača" imaće vrednost od 70 miliona eura (13.670.161 KM), a na tribinama će biti 20.000 sjedećih mjesta.

"Počet će se u maju. Dobijena je građevinska dozvola, projektna dokumentacija završena. To će za Šumarice i čitav dio sjevernog Kragujevca biti jedan od najvažnijih i najvećih razvojnih projekata", rekao je Vučić.

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu  

Srbija gradi nacionalni stadion za 250 miliona eura, žele ugostiti finale Lige prvaka

Već je najavljeno u proteklom periodu da će Srbija biti bogatija za više novih stadiona (Nacionalni stadion u Beogradu, u Zaječaru, Loznici, Nišu i Leskovcu), a u jednom od prethodnih gostovanja na televiziji Vučić je pokazao i kako će izgledati novi "Čika Dača".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak